KYBERTURVA & SOC TOIMITTAJAN VALINTA 2/2021

Lähes päivittäin kuulemme uutisista tietoturvaloukkauksista, joissa asiakkaiden liiketoiminta on saatu pysähtymään tai sille on aiheutettu merkittävää haittaa ja toiminnan palauttamiseksi on vaadittu merkittäviä summia lunnaita. Suurin osa tapauksista ei päädy koskaan julkisuuteen.

 

Tietoturvan parantaminen ja tietoturvariskeihin varautuminen on nyt entistä ajankohtaisempaa, ja ne ovat nousseet johtoryhmien agendoille korkealla prioriteetilla ja riittävillä budjeteilla.

 

”SOC-palvelutoimittajien” määrä on kasvanut viimeisen 2 vuoden aikana merkittävästi ja alan osaajista käydään toimittajien välillä kovaa kilpailua.

 

Kyberturvapalveluiden kilpailuttaminen ja lopullinen toimittajavalinta ei ole aina pelkkää ”puistokävelyä”, myös todellisten valintakriteereiden löytäminen ja toimittajien pisteyttäminen saattaa olla joskus haasteellista.

 

Aiheeseen liittyy normaaliakin enemmän teknologialyhenteitä ja muutakin mystiikkaa, jota googletetaan asian ymmärtämiseksi. Asiakkaiden mielestä ymmärrettävät ja selkokieliset esitykset ovat enemmän kuin tervetulleita.

 

Tärkeää on tehdä tarvemäärittely riittävällä tasolla, löytää juuri itselle sopivin toimittaja, valita kulloinkin soveltuvimmat teknologiat/palvelut sekä ymmärtää mitä on ostamassa ja mitä kokonaisuus lopulta maksaa.

 

Evoren konsulteilla on oikeanlaista, puolueetonta osaamista Kyberturvan kilpailuttamisesta merkittävissä yritys- ja julkishallinon asiakkaiden ympäristöistä.

Ole rohkeasti meihin yhteydessä niin keskustellaan aiheesta lisää.

#ISCM, #ZeroTrust, #CASB, #SOC, #Cybersecurity, #SIEM, #ShiftLeftSecurity, #UEBA, #agilesourcing #Evore

0
Feed

Jätä kommentti