EVOREN MARKKINAKATSAUS 2019

ICT-palveluiden kilpailuttaminen ja sopimusehtojen päivitys kannattaa 

MOBIILIPALVELUT 

Mobiilipalveluiden käyttömäärät ovat viime aikoina kasvaneet nopeasti, joidenkin toimittajien tekemien analyysien mukaan jopa 100-150%. 

Tämän takia on entistäkin tärkeämpää, että asiakkailla on käytössään kustannustehokkaat sekä oikein mitoitetut palvelukokonaisuudet. 

Nopeat ja rajattomat vaihtoehdot mahdollistavat hyvän käyttäjäkokemuksen ja tuottavat työkalut etätyön tekemiseen. Toimittajien vaihtoehdoista saadaan kasattua jokaiselle asiakkaalle sopiva palvelukokonaisuus. 

Pohjoismainen kilpailutilanne on muuttunut oleellisesti. Rajusta kilpailutilanteesta johtuen useat asiakkaat ovat päätyneet myös toimittajavaihtoihin. 

ICT-palveluiden tehokas kilpailuttaminen ja sopimusehtojen uudelleenneuvottelu kannattaa, niissä on usein potentiaalia merkittäviin kustannussäästöihin.

 

TIETOLIIKENNEPALVELUT 

Laajoja langattomia WAN-verkkoja on otettu onnistuneesti käyttöön, ne soveltuvat tiettyihin toimialoihin mainiosti. 

5G WAN/SD WAN pilotteja on käynnistetty, ko. palveluihin tarvittavia päätelaitteita on jo saatavilla ja vaihtoehdot täydentyvät aivan lähiaikoina. 

NOC ja SOC palvelukokonaisuuksia ostetaan entistä enemmän palveluna. Osaavan ja luotettavan tietoturvakumppanin merkitys on ensiarvoisen tärkeää. 

IT-PALVELUT 

Markkina & tarpeet muuttuvat vauhdilla. Pilvipalveluiden käyttö jatkaa huimaa kasvuaan asettaen uusia haasteita mm. eri palveluiden (Microsoft, SalesForce, AD, jne.) välisille integraatiolle ja tietoturvalle.  

Ketterien pilviratkaisujen vastapainona on alati monimutkaistuvat hybrid- ja multicloud-ympäristöt, jotka vaativat uudenlaisia ratkaisuja palvelukokonaisuuden hallinnalle 

Palveluiden hankinnassa on oltava entistä valveutuneempi, että osaa ostaa oikeita palveluita ja pystyy hallitsemaan kokonaisuutta. 

Perinteiset suuret IT-palvelutalot pärjäävät markkinassa edelleen, mutta kipuilevat ketteryyden ja pilvipalvelutarjoaman kanssa. Monet datacenterpalveluja tarjoavat talot hakevat kasvua yritysostojen kautta ja/tai tulemalla uusille osa-alueille (EUS, SD jne.) 

Evoren kautta saa nykyään operaattoripalveluiden lisäksi myös useisiin IT-palveluihin liittyvää kilpailutus- ja hankintakonsultointia entistäkin kattavammin. Tällä osa-alueella teemme yhteistyötä Solable Oy:n osaajien kanssa. 

Mikäli hankkeet ovat Teille ajankohtaisia, niin ole meihin yhteydessä, sovitaan kalenteriin tilannekatsaus Teams -palaverina ja keskustellaan kuinka voimme olla avuksenne. 

Hankkeita toteutetaan tälläkin hetkellä aivan normaalisti etäyhteyksien avulla. 

PS. Evore Oy täytti juuri 10 vuotta, suurkiitokset kaikille asiakkaille jotka ovat luottaneet meihin. On ollut ilo tehdä hankkeita kanssanne.

0
Feed

Jätä kommentti